ABOUT KüLTüR MANTARı TOHUMU

About kültür mantarı tohumu

About kültür mantarı tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

her alışverişte Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den başlayın.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Mantarlarla yapabileceğiniz en doyurucu tariflerden biriyle devam ediyor, hazır lazanya yapraklarından destek alarak beşamel soslu, bol mantarlı bir lazanya hazırlıyoruz şimdi.

Ekimi kolay gibi görünse de titizlik isteyen bir iştir. Öte yandan mantar yetiştiriciliğinde mantarların olgunlaşması bir hayli zaman alır.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

İsmiyle inci gibi değerli bir mantar olduğunu daha ilk anda belli eden istiridye mantarı, yeni tarifler denemek isteyenleri kendine çeken bir güce sahip… İstiridye mantarı özel tadı ve yumuşak kıvamı ile read more orijinal lezzetlerin ana malzemesi olmakla kalmayıp, deneyenlerin mutfaklarından bir daha eksik etmek istemeyeceği tatlar arasında kendine yer bulur.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Mantarı tek başına değil de somon gibi farklı bir protein ve omega three kaynağıyla birlikte değerlendirmek isterseniz, "İstiridye mantarlarını farklı olarak nasıl değerlendirebilirim?" diye düşünüyorsanız bu değişik ve besleyici yemeği ilk fırsatta denemelisiniz.

İster tek başına ister farklı yemeklerin yanında servis edebileceğiniz yemek, sade haliyle baş döndüren bir lezzete sahiptir. Yan yemek olarak servis edildiğinde de mantarın tadını çıkarmanızı sağlar.

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Mantar kompostu nasıl yapılır ■ Kompost yığınının, previousörizasyon sonrası, ekim torbalarına doldurulması na geldi sıra.

İstiridye mantarı kompostu için ana katı madde olarak en fazla kullanılan maddeler şunlardır ;

Report this page